Podznak Riba

Podznak Riba
Osobama kojima je podznak Riba natalnom kartom vlada planeta Neptun, bez obzira na to u kojem su Sunčevom znaku rođene, a savršen partner za njih ima znak ili podznak Devica. Izračunavanje podznaka možete uraditi i sami, mada je preporučljivo da konsultujete profesionalnog astrologa.

Osobe kojima je podznak Riba


Ovaj horoskopski podznak daje osobe koje su romantične i blage i koje veruju drugima. Njihova osobina je i emotivnost, i polaganje velike pažnje na detalje. Oni lako skeniraju tuđe nedostatke, jer imaju izuzetnu intuiciju, čak telepatske ili okultne sposobnosti i moći, ali nisu skloni tome da iskoriste svoja saznanja u negativne svrhe. Ipak i pored toga u svakodnevnom životu veoma često svoje poverenje, pa i svoje srce, znaju da daju pogrešnim osobama. Naklonjeni su muzici, svim vidovima umetnosti a posebno slikarstvu, i životinjama. Mogu biti veoma uspešni u poslovima koji donose promene, koji traže detaljisanje, čak i u industrijskim poslovima jer brzo kapiraju stvari, vide daleko i duboko i imaju dobro pamćenje. 

Ali, oni su promenljivi i podložni raznim uticajima, uglavnom zato što su stidljivi i neretko plašljivi, pa se često povlače, čak i kada okolnosti to ne zahtevaju. Problemi ih lako i brzo demorališu jer im je volja slabija strana, pa tada lako gube i životnu energiju i elan.

Ribe (Pisces)


Podznak Riba daje ovim osobama osećaj za milosrđe. Po prirodi su plemenite, izrazito strasne, ponekad i misteriozne u svojim poslovnim poduhvatima. U osnovi su hipersenzitivne i često su nosioci velikih umetničkih ostvarenja budući da imaju bujnu maštu, jake instinkte i stvaralačke talente. Lako se prilagođavaju sredini u kojoj su, rado se i lako zaljubljuju, one vole da vole. Padaju na komplimente i emotivnost drugih, nežne su i izrazito sklone emotivnom građenju kula u oblacima, prečesto idealizujući svog partnera.

Podznak Riba i njegova okolina

Osobe ovog podznaka najčešće tokom života doživljavaju fatalne ljubvne romanse. Najbolji oblik njihovog izražavanja je umetnički ili metafizički. U mane im se ubrajaju nedoslednost, slab karakter, prevrtljivost, poročnost, jaka mašta koja ide do granica laganja, nepraktičnost i često hipohondrija. Imaju sposobnost da svojim jakim psihičkim sposobnostima deluju na druge, ali su istovremeno sposobne i da primaju uzvratne, sugestivne uticaje. Moć opažanja im je izuzetna, bazirana najviše na jakoj intuiciji. Zbog svojih pozitivnih osobina uglavnom su omiljene kod suprotnog pola i uopšte kod drugih pozitivnih osoba. Njihovi zdravstveni problemi se najčešće iskazuju kroz nervozu, slabiju cirkulaciju, reumatizam, povrede stopala ili nogu.

Ljubavne veze su im jako bitne, u njima se pokazuju odanim u svakom pogledu, ali stalno sanjaju o lepšem i iskrenijem životu. Lako se zaljubljuju i bivaju zavedeni, ali im obično nedostaje sigurnosti, pa od svojih partnera traže potpunu i stalnu podršku u svim svojim nastojanjima. Strasni, čulni, vole seksualne kontakte i nežnosti, vešti su ljubavnici, a na suprotni pol deluju zavodljivo, ali obično nemaju dovoljno hrabrosti da ostvare svoje erotske ili emotivne maštarije jer su previše subjektivni, emotivno nesigurni, a kao posledica toga, i skloni ljubomori.

Najčešće svojim partnerima prepuštaju dominaciju u vezama ili braku. Usled svoje hiperemotivnosti i olakog davanja poverenja, često postaju žrtve raznih duhovnih ili drugih prevaranata. Prijateljima su veoma odani i sa njima neguju duge odnose.

Osim Devica, dobre kombinacije su im i sa osobama koje imaju znak ili podznak Škorpija, i znak ili podznak Jarac.

Podznak Riba fizički najčešće daje jako izražajan pogled, vodnjikavo-suzne oči, male šake ili stopala, trom ili usporen hod. Obično su srednjeg ili nižeg rasta, vremenom su skloni gojaznosti po stomaku i bokovima. Oči najčešće tamnije, crne ili neobično plave, kosa gusta ili u talasima.

Ukratko

Osobe sa podznakom u Ribama su romantične, upečatljive, sentimentalne i tako saosećajne da ponekad ne mogu da podnesu da budu blizu ljudi koji su nesrećni. Imaju jake psihičke sposobnosti, a njihova dobrota je naveliko poznata, mada umeju da budu previše lakoverne ili pokorne, što nije dobro za njih. Takođe, sposobne su za kreativno i duhovno ispunjenje.

Njihov descendent je u Devici, što ukazuje na to da bi partner koji je praktičan, analitičan i obraća pažnju na detalje bio neko ko može da održava ravnotežu sa njihovim intuitivnim pristupom životu i da pomogne da se smanji haos koji Ribe prave.

KOMBINACIJE ZNAKA I PODZNAKA

Znak Ovan podznak Riba
Znak Bik podznak Riba
Znak Blizanci podznak Riba
Znak Rak podznak Riba
Znak Lav podznak Riba
Znak Devica podznak Riba
Znak Vaga podznak Riba
Znak Škorpija podznak Riba
Znak Strelac podznak Riba
Znak Jarac podznak Riba
Znak Vodolija podznak Riba
Znak Riba podznak Riba