Podznak u horoskopu - šta on govori o Vama

Podznak u horoskopu je osnovni pojam kod natalnog horoskopa. Trenutna planetarna situacija u momentu rođenja i kretanja planeta u tom "zamrznutom" trenutku su naš nerazdvojni pratilac do kraja života, i od njih zavisi sudbina svake pojedinačne osobe.
Ascendent ili podznak se svaki dan menja u intervalima od po dva sata, i prema tome koji se znak nalazio na istoku horizonta u momentu našeg rođenja bićemo određeni kao podznak Jarac, podznak Bik, podznak Škorpija ili neki drugi.
Znaci i podznaci u horoskopu


U osnovi, podznak predstavlja nas same, ono šta mislimo, želimo, ne želimo, kako izgledamo i čemu težimo - on oslikava naš karakter, stavove i način života. Nema potpune saglasnosti o tome da li na naš život veći uticaj imaju znak ili podznak u kojem smo rođeni; postoji i mišljenje da na naš život do njegove polovine najveći uticaj vrši naš znak, a podznak preuzima odatle. Međutim, mi smo uvereni da je presudna kombinacija znaka i podznaka u horoskopu, to jest da će u nekim aspektima našeg života preovlađivati znak, a u nekim drugim podznak.

Kombinacija znak i podznak u horoskopu


Žena koja radi u knjižari i toliko je dobro organizovana da zna na kojoj polici se nalazi svaka knjiga, šta se nalazi u magacinu a šta ispod pulta, koja je povrh svega i pročitala sve te knjige za koje većina ljudi i ne zna, i u stanju je da posavetuje i najprobirljivijeg kupca - ima podznak Devica. Podznak, međutim, može da obmane. Ta žena je spolja gledano usmerena na detalje i drži sve pod kontrolom, kao svaka Devica. Ali Sunce joj je u milosrdnim, osetljivim Ribama koje su najveći sanjari od svih znakova Zodijaka - i to je zaista znak koji tu ženu potpuno opisuje: ljubazna, saosećajna i maštovita, ima mnogo odanih prijatelja, supruga kojeg obožava i galeriju punu originalnih umetničkih dela. Ona je Riba od glave do pete, ali izgleda kao Devica.

Isto tako su moguće i obrnute priče, a čak sličan sklop ličnosti može imati znak Devica, a podznak Riba. Ono što je sigurno, to je da na svetu teško mogu da se nađu dve osobe sa istim horoskopom. Zemlja se svakog dana obrće oko svoje ose, i svaki od 12 znakova Zodijaka se svakodnevno pojavljuje na horizontu. Uz to, stepen podznaka (koliko se podznak uzdigao iznad horizonta) na istočnom horizontu menja se svaka četiri minuta - zato se dešava da blizanci nemaju identičan horoskop. Da biste bili sasvim sigurni u svoj Ascendent,  tj. da li je Vaš podznak Rak ili možda podznak Ovan, treba da imate tačnu kartu, a ne neki približan proračun. To znači da možete da birate: pronađite geografske koordinate mesta gde ste rođeni i sve sami izračunajte pomoću tabele podznaka, ili se obratite profesionalnom astrologu.

Međutim, ako želite sami da pronađete svoj podznak, imajte na umu da rezultate iz tabele stvarni horoskop često ne potvrđuje. Prvo, i sama Srbija je raspoređena na nekoliko različitih geografskih dužina i širina. Drugo, Zemlja oko Sunca rotira pod izvesnim uglom, pa nekim znacima (npr. za podznak Blizanac) treba više vremena da se pojave iza horizonta, nego drugima (npr. Ribama). Stoga dvočasovne zone u tabeli smatrajte približnima.

Detaljnije o podznacima možete pročitati na ostalim stranicama na ovom blogu: podznak Lav, podznak Vaga, podznak Strelac, podznak Vodolija, i drugi. 

No comments:

Post a Comment